Gemeente Gemeente Hove

Ons e-loket kreeg een update en upgrade!

Enkele muisklikken volstaan voortaan om met je eID of via itsme aktes, attesten en uittreksels binnen enkele seconden digitaal toegestuurd te krijgen.

Elk jaar levert de dienst Burgerzaken honderden documenten af. Vroeger moesten inwoners zich hiervoor telkens naar het gemeentehuis verplaatsen om het document te verkrijgen. In het kader van de administratieve vereenvoudiging tracht onze dienst steeds meer documenten digitaal aan te bieden. Daarom hebben we al enkele jaren een e-loket op onze website staan. Via dit e-loket konden al enkele attesten en akten digitaal aangevraagd worden.

Upgrade

Dat e-loket kreeg onlangs een upgrade, waardoor je er op elk moment van thuis uit heel wat documenten kan aanvragen en ontvangen, zonder tussenkomst van een ambtenaar. De achterliggende software zorgt ervoor dat de aanvrager het juiste, digitaal ondertekend en rechtsgeldig document binnen de kortste keren ontvangt. In de meeste gevallen wordt de aanvraag volledig automatisch verwerkt en wordt het document binnen een paar seconden digitaal aangeboden. Enkele muisklikken volstaan om aktes, attesten en uittreksels binnen enkele seconden digitaal toegestuurd te krijgen.

Een van de meest gevraagde documenten is een uittreksel uit het strafregister. Met ons vernieuwd e-loket wordt de aanvraag van een strafregister model 1 volledig automatisch afgehandeld. Voor het model 2 (bedoeld voor mensen die werken met minderjarigen) is nog een validatie nodig van onze politiediensten. Ook een reistoelating voor een minderjarig kind, een adreswijziging of aangifte voor poliovaccinatie worden vanaf nu volledig digitaal afgehandeld.

Waarom het e-loket gebruiken?

  • Je bespaart tijd.
  • Je vraagt een attest of uittreksel aan wanneer het jou past (ook vanuit je luie zetel).
  • Je hoeft je niet meer te verplaatsen naar het gemeentehuis.
  • Via een eenvoudige authenticatieprocedure heb je overal en altijd toegang en controle/
  • De digitaal afgeleverde documenten zijn 100 procent veilig en rechtsgeldig.
Gepubliceerd op  ma 16 okt 2023