Gemeente Gemeente Hove

Ontmoeting en ontspanning in Dienstencentrum Ten Hove

Het dienstencentrum is een ontmoetingsplaats waar je kan deelnemen aan de hobbyclub, bridge, petanque, sjoelbakken, bingo of je fit voelen met seniorobic, Tai Chi, fietstochten, stadswandelingen, filmvertoningen, bloemschikken,...

Ben je graag creatief bezig, dan kan je op maandagnamiddag terecht in de hobbyclub of de workshops juwelen maken. Wil je graag een kaartje leggen en ben je met zijn vieren, dan kan je een plaatsje zoeken in onze cafetaria. Op dinsdagnamiddag is de bridgeclub present. Wil je hierbij aansluiten, dan moet je het bridgespel wel meester zijn en aansluiten bij de club. Natuurlijk zorgen we ook voor de innerlijke mens en wordt er zeer vaak gegeten en gedronken: pannenkoeken, wafels, worstenbrood, sangria, ijsjes en taart. In ons dienstencentrum kom je niks tekort. Onze cafetaria is elke dag open van 9.30 tot 16.30 uur. Je kan er aan zeer democratische prijzen iets drinken. Of je komt gewoon eens langs om de krant te lezen en een praatje te maken.

Seniorobic

In groep bewegen op muziek, daar word je toch vrolijk van? En bovendien is het goed voor je conditie. Dit kan in de seniorobicles, aan een tempo dat voor iedereen haalbaar is. Elke dinsdag van 9.30 tot 10.30 uur. 1,50 EUR per beurt, 15 EUR voor een tienbeurtenkaar. Niet tijdens de schoolvakanties.

 

Qigong

Qigong is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Elke donderdag van 9.30 tot 10.30 uur. Gratis proefles. De lessen worden in reeks gevolgd en kosten 3,50 EUR per les. Niet tijdens de schoolvakanties.

 

Tai chi

Tai chi is oorspronkelijk een oude Chinese interne krijgskunst. Wat vooral opvalt als je iemand tai chi ziet beoefenen is de vloeiende, heel zachte manier van bewegen. Alle bewegingen vloeien moeiteloos in elkaar over. De tai chi-beoefenaar ziet er volledig ontspannen en gecoördineerd uit. Elke donderdag van 10.30 tot 11.30 uur. Gratis proefles. De lessen worden in reeks gevolgd en kosten 3,50 EUR per les. Niet tijdens de schoolvakanties

 

Gezondheidswandelingen

Er wordt in groep en aan een tempo dat voor iedereen haalbaar is, een uurtje gewandeld. Elke donderdag van 10 tot 11 uur.