Gemeente Gemeente Hove

Oudste Hovenaar = 105!

Groot feest in Woonzorgcentrum Cantershof in Hove en een primeur voor de gemeente: op zaterdag 27 april werd ereburger en oudste inwoner van Hove Jeanne Bens 105. Proficiat, Jeanne!

Een delegatie van het lokaal bestuur ging bij Jeanne op bezoek om deze uitzonderlijke verjaardag te vieren. Zij mochten de wensen van het Koningshuis overbrengen met een mand met streekproducten en een mooi bloemetje.

Jeanne werd in Hove geboren op 27 april 1914 in een café aan de Veldkantvoetweg als dochter van Clementina Goeyvaerts en Jules Bens. Ze stapte op 18 september 1937 in het huwelijksbootje met Louis Vranken. In 1945 werd hun enige dochter Anita geboren. In 1954 verhuisden ze van Mortsel naar Hove naar de Veldkantvoetweg 2, wat nu de E. Van Hemeldonckstraat is. Na het overlijden van haar echtgenoot in 1984 bleef ze er nog tot 2013 alleen wonen. Daarna trok ze in de Nieuwstraat bij haar dochter in. In 2015 overleed haar enige dochter, wat haar uiteraard groot verdriet bezorgde en dat is nog altijd zo: “Ik denk nog alle dagen aan haar”, vertelt Jeanne. Jeanne verhuisde in 2017 naar Woon- en Zorgcentrum Cantershof. Daar wordt ze met goede zorgen omringd en wanneer de weersomstandigheden het toelaten wordt er een bezoek gebracht aan het kerkhof naar haar Anita.

Gepubliceerd op  ma 29 apr 2019