Gemeente Gemeente Hove

Poetshulp (dienstencheques)

Als het huishoudelijke werk nog wel lukt, maar het moeilijk wordt om zelf het huis te poetsen, kan je gebruik maken van de poetsdienst.

Voor wie? Iedereen (ongeacht inkomen of vermogen) die ouder is dan 60 jaar of wegens ziekte of handicap niet zelf meer kan poetsen, kan beroep doen op de poetsdienst.

Prijs? De prijs per uur bedraagt maximum het bedrag van een dienstencheque: 9,00 EUR, met het fiscaal voordeel verrekend slechts 6,30 EUR. Maar voor lage inkomens wordt een lager sociaal tarief gehanteerd.. Voor meer informatie of voor het aanvragen van deze dienstverlening kan je terecht bij Sven Willaert, OCMW-huis Esdoorn 4A, tel. 03 460 10 89 of e-mail: sven.willaert@hove.be

De poetsdienst sluit nauw aan bij de andere thuisdiensten die het OCMW aanbiedt, maar ook bij de diensten van andere organisaties. Via de belangrijke signaalfunctie van de poetsmedewerkers kunnen naadloos andere diensten (gezinszorg, dienstencentrum, sociale dienst) worden ingeschakeld indien nodig en gewenst door de klant.