Gemeente Gemeente Hove

Proeven van samenlezen

Op de laatste woensdag van de maand komen deelnemers samen in Dienstencentrum Ten Hove voor een bijzondere activiteit: samenlezen.

Het is een gelegenheid waarin verhalen, teksten en gedichten tot leven komen, en waarin de magie van het luidop voorlezen zich verspreidt, waardoor iedereen betoverd wordt door de kracht van woorden. Mensen komen samen rond een grote tafel, vol verwachting van wat komen gaat. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk, met een mengeling van nieuwsgierigheid en ervaringen die gedeeld worden. Tijdens het lezen, pauzeert de begeleider en wisselen de aanwezigen hun indrukken en ervaringen uit. Ze praten over de betekenis die ze uit de verhalen halen.

Het samenlezen stimuleert het plezier in lezen en moedigt mensen aan om hun eigen gedachten en emoties met anderen te delen. Door deze woorden te delen, ontstaat er een gemeenschappelijke band. Dus, als de laatste woensdag van de maand nadert, kijken de deelnemers reikhalzend uit naar de volgende samenleessessie.

Wil je dit ook eens meedoen? Kom dan naar Dienstencentum Ten Hove aan de R. Verbeecklaan 3 van 14 tot 16 uur op volgende woensdagnamiddagen: woensdag 31 januari, woensdag 28 februari, woensdag 27 maart, woensdag 24 april, woensdag 29 mei en woensdag 26 juni. Graag een seintje aan de centrumverantwoordelijke (03 454 08 37) als je komt, zodat we voldoende exemplaren kunnen voorzien.

(foto: freepik.com)

Gepubliceerd op  ma 15 jan 2024