Gemeente Gemeente Hove

Registreer je aanplant

Heb je een boom of haag geplant of een regenput geïnstalleerd? Laat het ons weten!

Heb jij een boom geplant in 2023? Of een stuk haag gezet? Misschien heb je wel je voortuin onthard of een regenwaterput geïnstalleerd? Dan willen we je alvast bedanken voor je inspanningen. Je kan onze gemeente nog verder op weg helpen door je actie ook te registeren. Zo telt ook jouw boom of regenwaterput mee!

Surf naar www.groenblauwpeil.be en registreer je. Kies na het aanmelden niet voor ‘start’ maar selecteer ‘een nieuwe LEKP-verbetering toevoegen’. LEKP staat voor het Lokaal Energie- en Klimaatpact, een afspraak tussen ons lokaal bestuur en Vlaanderen. Vul je dit formulier in, dan kunnen we tellen welke verbeteringen onze inwoners in hun tuinen deden. Na toestemming worden alle privé-data (zoals GPS-coördinaten) verwijderd en worden enkel de hoeveelheden van de door jou aangeduide verbeteringen meegeteld.

Lukt het niet om de boom/struik zelf toe te voegen aan Groenblauwpeil? Stuur dan een mailtje naar milieu@hove.be met de hoeveelheid bomen/struiken/vierkante meter ontharding en je adres. Dan brengt een van onze medewerkers het voor jou in orde!

Wil je nog meer weten? Groenblauwpeil geeft je ook concreet advies om zelf aan de slag te gaan en je huis, tuin en oprit groener én blauwer te maken.

Gepubliceerd op  ma 20 nov 2023