Gemeente Gemeente Hove

Repair Café Zuidrand redt (op 3 juni in Hove) oude toestellen

Repair Café is een vrijwilligersinitiatief dat wil helpen om de afvalberg te verkleinen, mensen wil samenbrengen en wil bijdragen aan een duurzame(re) samenleving.

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn, zoals kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed,…

In het Repair Café zijn vrijwillige handige harry’s, elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers aanwezig die samen met de bezoekers aan de slag gaan. Dat doen ze met de glimlach en voor een vrijwillige bijdrage. De wisselstukken die ze hebben aangekocht moeten wel vergoed worden. Wie niets te repareren heeft, kan ook een kop koffie of thee komen drinken, handige tips krijgen, bijleren en een handje toesteken bij de reparaties van andermans defecte spullen. Zo worden veel spullen uit de afvalberg gehouden en verlagen we meerdere kilo’s CO2.

Hove

Repair Café Zuidrand is een tweemaandelijkse pop-up voor de zuidrand van Antwerpen. Het eerstvolgende Repair Café gaat door in Hove op zaterdag 3 juni. De herstellers verwachten de inwoners van de zuidrand met hun defecte toestellen van 13 tot 17 uur in Regina Pacis aan de Boechoutsesteenweg.

Zin om mee te doen? 

Ook zin om mee te werken als vrijwilliger? Voor het onthaal, als hersteller of gewoon om je ecologische voetafdruk te verbeteren? Stuur een mailtje naar transitie@kontich.be of contacteer (voor Hove) Jo Ampe (0475 41 99 26).

Gepubliceerd op  di 16 mei 2023