Gemeente Gemeente Hove

Rode Kruis Hove-Lint mee in de strijd tegen corona

De lokale afdeling van het Rode Kruis verzorgt de transporten voor de Covid-patiënten naar de ziekenhuizen en maakt mondmaskers. Daarnaast zette het Rode Kruis een affichecampagne op poten om de vrijwilligers een warm hart te bezorgen.

Voorzitter Tom Bellens: “Dit jaar had een feestjaar moeten worden voor het Rode Kruis Hove-Lint, want de afdeling bestaat tachtig jaar. Maar hebben al onze activiteiten voor de inwoners van Lint en Hove die we wilden organiseren en communiceren on hold gezet. Daarnaast is onze jaarlijkse stickerverkoop, die volgende week normaal gepland is, voorlopig geannuleerd. De stickerverkoop is voor ons de grootste inkomstenbron en dus een zeer grote streep door de rekening. Maar in plaats van te vieren, doen we waar we goed in zijn en wat we graag doen: mensen helpen. Momenteel gebeurt er veel (achter de schermen) door het lokale Rode Kruis: wij bemannen met vrijwilligers van Hove-Lint een Covid-ziekenwagen die patiënten thuis ophaalt en naar het ziekenhuis brengt. Sommige van onze vrijwilligers werken als crisisvrijwilliger in een woonzorgcentrum. Sinds 18 april verdelen we met onze afdeling mondmaskers in Hove en Lint op vraag van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) bij mensen met een beperking die thuis wonen. Onze afdelingsvergaderingen lopen van thuis uit en worden begonnen met een groot applaus voor alle zorg- en hulpverleners!”

De geplande bloedinzamelingen van het Rode Kruis vinden voorlopig niet in Hove (in de A. Rodenbachschool) plaats. Bloedgevers kunnen terecht in het UZA. Doe goed, geef bloed!

Gepubliceerd op  di 21 apr 2020