Gemeente Gemeente Hove

Rookmelders ook bij de gemeente te koop

Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Vlaanderen en dit voor zowel huurwoningen als voor woningen die de eigenaar zelf bewoont. Om de Hovenaars de mogelijkheid te geven tijdig aan deze wet te voldoen, zijn er ook bij de gemeente rookmelders te koop.

Wacht echter niet tot de datum van invoegetreding van deze wet. Hoe sneller je overgaat tot aankoop van één of meer rookmelders, hoe sneller je beschermd bent tegen een onzichtbare moordenaar.

 

Een kleine prijs voor een veilige nachtrust

De prijs van een rookmelder schrikt nog veel mensen af. Daarom organiseerde de Stichting Brandwonden een verkoopactie waarvan het volledige verkoopbedrag naar een goed doel gaat. De aankoopprijs bedraagt 16 EUR. In de handel vind je rookmelders vanaf 5 EUR. Maar vergelijk geen appelen met peren! Wellicht gaat het om een rookmelder waarbij de batterij elk jaar moet worden vervangen. De batterij van onze rookmelder gaat tien jaar mee zonder dat je de batterij hoeft te vervangen. Deze zit stevig verankerd. Het is dus niet mogelijk om ze even voor iets anders te gebruiken, zoals vaak voorvalt. Ook hoeft ze niet meer tussentijds vervangen te worden. Na tien jaar vervang je gewoon de hele rookmelder. Rookmelders met een tienjarige batterij kosten in de winkel vaak meer.

 

Een rookmelder ophangen is kinderspel

Ook mensen die zich een rookmelder aangeschaft hebben, hebben vaak nog een extra zetje nodig om hem op te hangen. Uiteraard is het beter om de rookmelder te bevestigen met behulp van schroeven, maar je kan hem met de meegeleverde dubbele kleefband ook tegen het plafond plakken. Wel vooraf even de plaats waar je de rookmelder gaat kleven, goed ontvetten.

 

Waar te verkrijgen?

Je kan tijdens de openingsuren van de diensten zoveel rookmelders aankopen als je wenst bij de Technische Dienst (Geelhandlaan 1) en in de bib (Kapelstraat 8). Voor meer info kan je terecht bij noodplancoördinator Marc Bruynseels (03 460 33 18 of marc.bruynseels@hove.be)

Let op: alleen contante betaling mogelijk!

Gepubliceerd op  di 19 mrt 2019