Gemeente Gemeente Hove

Samen tegen zwerfafval

In Hove is er op verschillende plekken structureel overlast door zwerfafval. Samen met Mooimakers gaan we de strijd aan.

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. Zij zullen ons begeleiden inzake kennisuitwisseling, opruimmateriaal en communicatie. Het komende jaar zullen er heel wat extra acties rond zwerfafval passeren. Ons lokaal bestuur wil hierbij wijzigingen aanbrengen in de infrastructuur, extra communicatie en sensibilisering bewerkstelligen, maar ook op het vlak van participatie willen we een tandje bijsteken.

We plannen allerlei acties met verschillende partijen, maar we zijn ook op zoek naar jou! We zoeken geëngageerde vrijwilligers die bereid zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken. Erger jij je ook zo aan zwerfafval? Schuilt er een Mooimaker in jou? Maak dan (online) een afspraak en kom naar de dienst Omgeving (gebouw links voor het gemeentehuis) of breng een bezoekje aan de bibliotheek voor jouw eigen grijpstok, vuilzakken, handschoenen en een fluohesje. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Voor meer info kan je van maandag tot en met woensdag terecht bij de milieudienst via milieu@hove.be of 03 460 33 47. De eerste actie zal van start gaan in het derde weekend van juni. Meer info volgt nog via infoHove juni en de gemeentelijke website!

Gepubliceerd op  vr 30 apr 2021