Gemeente Gemeente Hove

Speciale woensdagopening voor (documenten voor) schoolgaande kinderen

Op woensdag 8 maart en woensdag 10 mei is de dienst Bevolking uitzonderlijk open van 12 tot 15 uur, specifiek en enkel voor het aanvragen van Kids-Id’s en reispassen voor minderjarigen. Maak wel vooraf een afspraak!

Ga je binnenkort op reis? Denk eraan dat ook de kinderen een geldig reisdocument nodig hebben om te reizen binnen en buiten de Europese Unie. Dit geldt zowel voor reizen met het vliegtuig als met de wagen en zelfs voor een daguitstap naar een van onze buurlanden.

Kids-ID 

De Kids-ID is geldig binnen de Europese Unie (en nog enkele andere landen). Een Kids-ID kost 8,90 euro, is drie jaar geldig en heeft een leveringstermijn van twee tot drie weken. Wie een spoedprocedure inroept, betaalt al vlug meer dan 100 euro.

Reispas

Reis je buiten de Europese Unie? Dan heeft je kind een internationale reispas nodig.

Een reispas voor minderjarigen kost 35 euro, is vijf jaar geldig en heeft een leveringstermijn van vijf tot tien werkdagen. Wie een spoedprocedure inroept, betaalt meer dan 200 euro.

Controleer dus tijdig of jij en je gezinsleden de juiste reisdocumenten hebben. Maak tijdig je afspraak om de nodige documenten aan te vragen. Zo vermijd je gebruik te moeten maken van de dure spoedprocedure en de bijhorende stress.

Woensdagopening

Op woensdag 8 maart en woensdag 10 mei is de dienst Bevolking uitzonderlijk open van 12 tot 15 uur, specifiek en enkel voor het aanvragen van Kids-Id’s en reispassen voor minderjarigen. Hiervoor maak je een afspraak via https://wb-hove.qmatic.cloud/qmaticwebbooking/#/. In de afsprakenmodule klik je op ‘reizen’ en dan op ‘reispas minderjarigen aanvragen’ of op ‘Kids-ID aanvragen’.

Wat moet je zeker meebrengen?

- De identiteitskaart van de ouder die de Kids-ID of reispas aanvraagt.

- Een recente pasfoto (niet ouder dan 6 maanden) van het kind conform de ICAO-normen (www.fotopaspoort.be).

- Bij vernieuwing van de Kids-ID of reispas moet de oude ingeleverd worden.

LET OP! Het kind moet ook aanwezig zijn bij de aanvraag (bij het afhalen is dit niet nodig)!

Meer info bij de dienst Bevolking via 03 460 33 20 of via bevolking@hove.be

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten 

www.halloouders.be 

Gepubliceerd op  ma 13 feb 2023