Gemeente Gemeente Hove

Sportkampioenen en verdienstelijke Hovenaars 2019

Net voor het eindejaar werden de verdienstelijke burgers en sportkampioenen gehuldigd. Een overzicht van de laureaten.

Dit jaar mocht het publiek na de voorstelling van de kampioenen (zie onder) voor het eerst zelf stemmen voor wie de titel van sportverdienste 2019 bij de jeugd en bij volwassenen verdiende. Dit werd de top 3: jeugd: 1. Noam Patel, 2. Lore De Keirsmaeker, 3. Lenn Schepmans, volwassenen: 1. Wim Smout, 2. Louise Versavel, 3. Chris Rydl.

 

Sportkampioenen jeugd

Jens De Keersmaeker (provinciaal kampioen mountainbike), Mathias De Keersmaeker (provinciaal kampioen en bronzen medaille op BK mountainbike), Noam Patel (werd met zijn team Belgisch kampioen in de acrogymnastiek en behaalde zilver en brons op het Europees kampioenschap), Lenn Schepmans (Vlaams kampioen jeugd freestyle ski), Lore De Keirsmaeker (eerste plaats op allereerste Future Champions-ponyrace op Waregem Koerse) en Yara Van der Straeten (Vlaams kampioen Tumbling niveau C -16-jarigen).

Sportkampioenen dames

Chris Rydl (Belgisch kampioen waterski F3, tweede op het WK) en Louise Versavel (speelster van het nationale vrouwenhockeyteam ‘Red Panthers’).

Sportkampioenen heren

Etienne van Holt en zijn speurhond Kiba (Belgisch kampioen hondentraining-speuren, provinciaal kampioen gehoorzaamheid, geplaatst voor het WK in Finland in 2020), Hugo Van Camp (atletiek: kampioen cross, speerwerpen, kogelstoten en 10 kilometer KSAH), Wim Duré (atletiek: winnaar SAS-criterium en Belgisch kampioenschap NMBS met de club SAS), Wim Smout (marathonloper/bergbeklimmer: derde plaats in de ‘Beyond the Ultimate Ice Ultra’ in Lapland), Nicolas De Kerpel (wereldkampioen en Europees kampioen hockey) en Jamie Anderson (wielrennen: goud in het tijdrijden en zilver op de wegrit op de European Masters Games in Turijn).

Verdienstelijke burgers

Theo Nuyts (zet zich al een halve eeuw in voor sociale projecten en is medebezieler van het sociaal project SAWES), Liliane Stockmans (zet zich al jarenlang in voor sociale projecten in onze gemeente), Paxy en Evi Soeters (assistentiehond verbonden aan de Be-Alert eenheid bij het opsporen van mensen bij bijvoorbeeld aardbevingen of instortingen) en Monique Slaets (al meer dan twintig jaar zet zij zich actief en belangeloos in voor het goede reilen en zeilen van vzw Kinderopvang).

Jubilerende verenigingen

Fuji Yama (20 jaar), vzw Kinderopvang (40 jaar) en KNSB (100 jaar).

Bloedgevers

Tinne Rynders, Steven Bruyndonckx, Anke Muylle, Els Glazemakers, Jan Serrure, Johanna Kint (10 bloedgiften), Els Verleyen, Anne-Marie Fierens, Jef De Wit, Anne-Marie Verbruggen (25 bloedgiften), Herman Bruyndonckx (50 bloedgiften), Verena Baten-Schramm (75 bloedgiften) en Hugo Ceulemans (125 bloedgiften).

Gepubliceerd op  wo 15 jan 2020