Gemeente Gemeente Hove

Stefan Brijs en Erwin Mortier met Vanessa Broes in gesprek over hun schrijverschap

Het Bibkwintet ontvangt twee auteurs die al jaren tot de literaire top van ons taalgebied behoren.

Erwin Mortier schrijft romans, novelles, dichtbundels en essays die verschillende keren in de prijzen vielen. Zijn bekroonde debuut ‘Marcel’ werd het startschot voor een schrijverscarrière met toppers als ‘Mijn tweede huid’ (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil), ‘Gestameld liedboek: moedergetijden’ (over de ziekte van zijn moeder die aan Alzheimer lijdt) en ‘Godenslaap’ (waarin de stokoude Helena terugblikt op haar jeugd tijdens de Eerste Wereldoorlog). Deze taalvirtuoos won in 2009 de Tzumprijs voor de beste literaire zin.

Ook Stefan Brijs staat bekend om zijn barokke zinnen die tot traagheid dwingen. Vorig jaar vierde hij twintig jaar schrijverschap, een beroep dat naar zijn eigen zeggen vooral bestaat uit staren en schrappen. Je kent deze auteur vast van zijn roman ‘De engelenmaker’, een verhaal dat meermaals werd bekroond en tot op de dag van vandaag lezers blijft beroeren. Ook met ‘Post voor mevrouw Bromley’ gooide hij hoge ogen. Brijs verruilde Vlaanderen voor het zonnige Spanje en dat gaf extra inspiratie. Zijn meest recente werk ‘Andalusisch logboek’ is een bonte verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen in het zuiden van Spanje.

Beide auteurs gaan in gesprek en delen hun ervaringen op woensdag 10 oktober om 20 uur in Da Capo. Zin om dit mee te maken? Reserveer snel een plekje via één van de Bibkwintetbibliotheken (Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) of op de website http://bibkwintet.bibliotheek.be. Kostprijs: 7 EUR in voorverkoop, 10 EUR aan de kassa. Met vragen mail je naar bibkwintet@bibliotheek.be

Gepubliceerd op  ma 06 aug 2018