Gemeente Gemeente Hove

Tarieven zwembad Den Bessem verhoogd met 10 procent

Wie gaat plonsen in het intergemeentelijk zwembad Den Bessem moet hiervoor sinds januari meer betalen: de tarieven gingen met tien procent omhoog.

Sinds de opening van ons nieuwe zwembad (in februari 2018) bleven de toegangstarieven ongewijzigd. Om de gestegen energiekosten en loonkosten voor een beperkt aandeel mee op te vangen, besliste het intergemeentelijk beheerscomité op 8 november 2022 positief advies te geven om de toegangstarieven te indexeren met 10 procent.

Enkel het tarief voor schoolzwemmen bleef ongewijzigd. Voor de inwoners van Mortsel, Edegem, Hove en Borsbeek, de partners van het intergemeentelijk zwembad, blijft een zwembeurt wel duidelijk goedkoper dan voor bezoekers van andere gemeenten.

Sinds 1 januari gelden onderstaande prijzen voor Hovenaars aan de balie van het zwembad: kinderen tot en met 3 jaar en begeleiders van een persoon met een handicap: gratis, jongeren van 4 tot en met 17 jaar, senioren vanaf 65 jaar, studenten op vertoon van hun studentenkaart en personen met een handicap (tip: vraag EDC-kaart aan): 2,20 euro, volwassenen van 18 tot en met 64 jaar: 3,30 euro, twaalfbeurtenkaart jongeren, senioren, studenten: 22 euro, twaalfbeurtenkaart voor volwassenen: 33 euro, jaarabonnement jongeren, senioren, studenten: 110 euro, jaarabonnement voor volwassenen van 18 tot en met 64 jaar: 165 euro.

www.mortsel.be/denbessem 

Gepubliceerd op  vr 13 jan 2023