Gemeente Gemeente Hove

Lokale maatregelen coronavirus

UPDATE 27/07/2020

Voor de ruime regio rond Antwerpen - de meest getroffen zone - (Stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem, Rumst) worden nog bijkomende maatregelen genomen: alle evenementen en feesten zijn verboden, alle feestzalen moeten sluiten en ook alle fitnesscentra gaan dicht.

  • In de provincie geldt een avondklok in die zin dat het openbaar sociaal leven stopt tussen 23.30u en 6.00u. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30u en 6.00u, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis…). Cafés en restaurants sluiten om 23.00u.
  • Mondneusmaskers. In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis)
  • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijden gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding. Individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens gedurende 4 weken worden bijgehouden.
  • In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot een strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.
  • Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: geen ‘funshoppen’: u gaat alleen naar de markt of slechts in het gezelschap van minderjarige kinderen of uw begeleider wanneer u hulpbehoevend bent, en niet langer dan 30 minuten. Kramen die ingericht zijn als een horecagelegenheid zijn niet toegelaten op markten.
  • Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.
  • Individuele contactsporten worden verbodenPloegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.

--------

ZomerEnd Feesten afgelast!

Door de negatieve evolutie van het COVID 19-virus de afgelopen dagen, heeft de lokale middenstandsvereniging Hove Onderneemt! de uiteindelijke beslissing genomen om de ZomerEnd Feesten van 2020, het laatste weekend van augustus, niet te laten doorgaan.

Het zal voor de eerste keer zijn in 46 jaar dat er in Hove geen groots dorpsfeest wordt georganiseerd waarbij het volledige commerciële centrum twee dagen autovrij is.

Er was nog eerst de intentie om een kleiner evenement te plannen in de vorm van een shoppingdag enkel op zaterdag met extra aandacht voor de lokale handelaars die het de afgelopen maanden al zeer moeilijk gehad hebben en met aanvulling van de Hovese verenigingen en een plaatselijke kermis. Helaas gooit het coronavirus hier dus ook roet in het eten en ziet de organisatie zich genoodzaakt om ook dit kleiner evenement af te gelasten.

--------

UPDATE 22/07/2020

Sinds zaterdag 23 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in openbare gebouwen (gemeentehuis, bib,...)!

--------

(klik op de 'dienst' voor meer info)