Gemeente Gemeente Hove

Tien gratis kampen voor kwetsbare kinderen

Al meer dan vijf jaar gaan er in onze gemeente tijdens alle vakanties YES-kampen door in ‘t Groen schooltje. Veel kinderen uit de omgeving hebben hier al van genoten.

Thomas Opdenacker van de vzw Yes wil voor kinderen van Hove die geen kampen kunnen volgen of niet op reis kunnen gaan een mooi aanbod doen. Hij vindt het enorm belangrijk om met de vzw een maatschappelijke rol te spelen en daarom hebben zij een aantal projecten lopen.

Voor elke inschrijving planten zij één boom via One Tree Planted, op elk kamp voorzien zij een ‘awareness’-activiteit om het maatschappelijk bewustzijn van de kinderen aan te wakkeren en jaarlijks laten zij kinderen van kansarme gezinnen gratis op kamp gaan via Young Charity. Via dit project schenken zij onze gemeente tien gratis kampen.

Net als in de andere gemeenten werkt Yes hiervoor samen met de sociale dienst van ons lokaal bestuur. Via dit aanbod zullen tien kwetsbare kinderen tussen 3 en 12 jaar een weekje plezier kunnen maken en verrassende activiteiten beleven in de mooie omgeving van ‘t Groen schooltje. Want daar draait het bij vakantiekampen om.

Deze aanpak past in ons beleid om kinderarmoede aan te pakken in Hove. Daarom organiseert ons lokaal bestuur deze zomer ook gedurende twee weken de (gratis) zomerschool. Kansen geven aan kinderen is immers altijd een goede investering!

Gepubliceerd op  do 18 mrt 2021