Gemeente Gemeente Hove

Vaccinatiecentrum ELZ ZORA blijft in de AED Studios in Lint

De kogel is door de kerk! Het vaccinatiecentrum in de AED Studios Lint sluit toch niet op 15 oktober. Ondertussen werd immers duidelijk dat alle 65+ers een extra prik of boosterprik krijgen.

Dat gaat over heel wat inwoners uit Mortsel, Boechout, Edegem, Lint, Kontich en Hove en de AED Studios blijven de beste plek om die logistieke uitdaging aan te gaan. Zo zullen er dit jaar nog 18.000 65+ers gevaccineerd worden In Lint. Ook de kinderen die in de komende maanden van 2021 nog 12 worden uit de zes deelnemende gemeenten van eerstelijnszone ZORA, zullen hun eerste en tweede prik in de AED Studios blijven krijgen. Zij moeten dus niet naar de Sint-Jozefcampus in Mortsel, zoals de eerdere planning was.

In de AED Studios blijven heeft een aantal voordelen. De inwoners kennen het centrum en de weg ernaartoe. Een verhuis naar een andere locatie zou een grote logistieke operatie betekenen met bijkomende kosten. In de AED Studios kan, vanaf begin november tot het einde van het jaar, op vaste dagen geprikt worden.

Het vaccinatiecentrum neemt een korte pauze van 15 oktober tot en met 1 november. Tijdens deze twee weken zal het vaccinatiecentrum van de grote studio van AED naar de foyer verhuizen, die zich in hetzelfde gebouw bevindt. Vanaf 2 november zullen in de foyer drie priklijnen worden opgezet. De inwoners zullen geprikt worden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, doorlopend van 9 uur tot 17 uur, en dat tot het einde van het jaar, met een korte uitloop in januari. 12-jarigen kunnen hun prikje krijgen in de herfstvakantie.

- 85+ers en risicopatiënten krijgen een extra prik om hun basisimmuniteit op niveau te brengen. Deze kan vanaf 4 weken na het laatste vaccin geprikt worden.
- 65+ers krijgen een ‘booster’ (herinneringsprik) om hun immuniteit op te krikken. Deze booster prik kan gezet worden na 4 maand voor Astra Zenica en Johnson & Johnson, na 6 maanden na de laatste Pfizer- of Modernaprik.

Op dit moment wordt alles in gereedheid gebracht om de uitnodigingen te versturen.

Kom je je laten prikken? Denk dan zeker aan het volgende:

  • respecteer niet alleen de dag, maar ook het uur van de uitnodiging. Alleen zo kunnen we efficiënt prikken!
  • breng, samen met je uitnodiging en je eID, ook zeker je vaccinatiekaartje mee.

Het test- en triagecentrum van de eerstelijnszone blijft behouden in de Sint-Jozefkliniek in Mortsel.

Gepubliceerd op  do 07 okt 2021