Gemeente Gemeente Hove

Vaccinatiecentrum ZORA prikt verder tussen kerst en nieuw

Vaccinatiecentrum ZORA in Lint prikt verder tussen Kerstmis en Nieuwjaar. De ministers van Volksgezondheid beslisten immers dat de intervallen om een boosterprik toe te dienen ingekort worden, om meer mensen sneller die extra bescherming van de derde prik te geven.
In vaccinatiecentrum ZORA versnellen we dus mee. Wie een Pfizer of Moderna kreeg, kan nu vier maanden na de tweede prik een boosterprik krijgen. De intervallen voor Johnson en Johnson (twee maanden) en AstraZeneca (vier maanden) blijven ongewijzigd.

Oorspronkelijk zou het vaccinatiecentrum sluiten in de kerstperiode. Alle burgers uit onze regio die binnen de termijn van respectievelijk 2, 4 of 6 maanden vielen, kregen een uitnodiging voor een prik vóór 23 december. We waren perfect op schema om tegen eind januari 2022 alle boosterprikken voor de 18+ers te zetten.

De beslissing om de termijn voor de derde prik na Pfizer en Moderna in te korten, zorgt ervoor dat we opnieuw burgers kunnen uitnodigen. Daarom prikken we nu verder, ook in de eindejaarsperiode. 

Het kan dus snel gaan. Check dus zeker via myhealthviewer.be of mijngezondheid.be of je al een uitnodiging kreeg. Jezelf inschrijven op de reservelijst op qvax.be is ook een goed idee!

De gemeenten Lint, Mortsel, Edegem, Boechout, Hove en Kontich willen uitdrukkelijk het ganse team van het vaccinatiecentrum én alle vrijwilligers bedanken om zich zo vol achter de vaccinatiecampagne te zetten. Het is dankzij hun flexibiliteit om opnieuw op korte termijn op te schalen, hun vakantie te herbekijken en hun planning te wijzigen, dat dit mogelijk is. Daarvoor doen wij ons hoedje af.

Gepubliceerd op  do 16 dec 2021