Gemeente Gemeente Hove

Verdwijnpaal Ooststatiestraat Kontich

Om het verkeerscentrum van Kontich leefbaarder te maker en wat verkeersluwer voerde het bestuur van Kontich in 2015 met het VIVO verkeersaanpassingen door.

Een van die aanpassingen was een verdwijnpaal in de Ooststatiestraat in het gedeelte tussen de Kosterijstraat en de N1. Nu geraken deze werken stilaan afgerond.

Tijdens werken in een aantal omliggende straten bleef de verdwijnpaal in de Ooststatiestraat naar beneden om de overlast van de werken voor omwonenden tot een minimum te beperken. Nu deze werken stilaan afgerond geraken, besloot het college van burgemeester en schepenen om de verdwijnpaal terug in werking te laten treden vanaf maandag 2 september. De verdwijnpaal zorgt immers voor minder doorgaand autoverkeer door het centrum, autoluwere fietsroutes en een vertraging van de instroom van wagens aan de rand van het dorpscentrum.

Het lokaal bestuur van Kontich evalueerde na twee jaar wel de oude uurregeling van de verdwijnpaal. Een nadeel aan die oude uurregeling is dat deze weinig overzichtelijk was voor de automobilist, door het onderscheid tussen woensdag en de andere weekdagen. Daarnaast wordt vastgesteld dat het meeste spitsverkeer is afgewikkeld voor 18 uur.

Concreet treedt de verdwijnpaal in de Ooststatiestraat vanaf 2 september in werking op volgende uren:

  • Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag:
  • Ochtendspits van 7 tot 9 uur.
  • Avondspits van 15.30 tot 18 uur.
  • Tijdens de zomervakantie wordt de verdwijnpaal buiten werking gesteld.
Gepubliceerd op  vr 09 aug 2019