Gemeente Gemeente Hove

Volkssterrenwacht Urania

Volkssterrenwacht Urania neemt iedereen mee naar de wondere wereld van het heelal.

In een wervelende rondleiding word je door ervaren gidsen doorheen het zonnestelsel geloodst. In het auditorium komen beelden van de planeten en de zon tot leven alsof je een reis door de ruimte maakt. Bovendien krijg je de kans om een unieke collectie meteorieten te bewonderen en er zelfs één vast te nemen!

Wie voor het planetarium kiest, wordt ondergedompeld in een wondermooie sterrenhemel van zo’n 3.500 sterren. Hier neemt de gids je mee naar de sterrenbeelden, verafgelegen sterrenstelsels, ontplofte sterren en zoveel meer.

Tot slot ga je de pracht van het heelal zelf waarnemen met behulp van de vele telescopen op Urania!

Individuele bezoekers zijn welkom op zondagnamiddag en vrijdagavond voor een planetariumvoorstelling, een rondleiding en uiteraard om te kijken door onze grote Gobelijn-telescoop!

Ook groepen bezoeken de sterrenwacht mits reservering. Zij kunnen elke weekdag op Urania terecht tussen 10 en 16 uur en op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond tussen 20 en 22 uur.

Meer info vind je op onze website www.urania.be. Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de laatste astronomische nieuwtjes en de activiteiten van de sterrenwacht!

www.facebook.com/volkssterrenwachtUrania 

Contact

Adres
J. Mattheessensstraat 60
2540 Hove
Tel.
03 455 24 93
E-mail
info@urania.be
Website
www.urania.be