Gemeente Gemeente Hove

ATB De Natuurvrienden

ATB De Natuurvrienden vzw is een socio-culturele vereniging die zich actief inzet voor een duurzame ontwikkeling door het promoten van zacht toerisme en het aanbieden van actieve recreatie en culturele activiteiten. Natuurbeleving en verbondenheid met elkaar staan hierbij centraal. De lokale afdeling organiseert wandelingen, fietstochten, groepsreizen, volksdansavonden en projectieavonden.

 

Het Wandelgenootschap

Op regelmatige basis worden dagtochten of meerdaagse tochten georganiseerd. Contactpersoon: Walter Suys, tel. 03 457 52 13, e-mail: waltersuys.natuur@belgacom.net

 

Fiets- en wandeltochten De Natuurvrienden De Roos

Elke maandag en vrijdag fietsen of wandelen De Natuurvrienden. Ook meerdaagse tochten worden georganiseerd. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Erik Rosier, tel. 0487 40 23 08, e-mail: erik.rosier1@telenet.be. .

Volksdansen in Dienstencentrum Ten Hove

Ook de volksdansers 'De Zoldermotten' blijven elke donderdag trouw hun stapjes zetten. Zij nodigen graag iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen en dat vanaf 19.30 uur. En als je zin hebt om mee te dansen en vooral je te ontspannen, dan kan dat in Dienstencentrum Ten Hove (R. Verbeecklaan 3). Je er zal het plezier en de ontspanning van volksdansen ervaren. Info: Leon Verhoeven, tel. 03 827 89 25.

Low Impact Man Steven Vromman over De Natuurvrienden op zijn blog:
‘De leden van de Natuurvrienden zijn vooral bezig met wandelen en kamperen en organiseren geen reizen buiten Europa. Ze hebben een aantal vakantiehuizen in België en richten zich vooral op ecologische recreatie. Precies omdat dit soort vakanties nu net een goed antwoord zijn op het commerciële en grootschalige toerismeaanbod kunnen we organisaties als De Natuurvrienden maar beter ondersteunen.’


ATB De Natuurvrienden is een internationale beweging met meer dan een half miljoen leden met als belangrijkste peiler het promoten en organiseren van sociaal, zacht en groen toerisme en recreatie. Voor meer informatie, surf naar www.natuurvrienden.be  of naar www.natuurvrienden-hove-kontich.be.

Voorzitter

Eddy Van Hove

Secretaris

Erik Rosier

Adres
Deurnestraat 170 bus 44
2640 Mortsel
GSM
0487 40 23 08
E-mail
erik.rosier1@telenet.be