Gemeente Gemeente Hove

Verkiezingen 26 mei 2019

Alle info op https://verkiezingen.fgov.be/ 

Je kan nu al volmacht geven. De nodige informatie en de formulieren hiervoor vind je ook op deze website: 

https://verkiezingen.fgov.be/kiezers-wat-als-men-niet-beschikbaar-is-op-de-dag-van-de-stemming/stemming-bij-volmacht

Belgen die zijn ingeschreven in het bevolkingsregister van een Belgische gemeente moeten zich niet inschrijven voor de verkiezingen. Zij worden automatisch op de kiezerslijst ingeschreven.

Belgen die in het buitenland verblijven en ingeschreven zijn in de consulaire bevolkingsregisters moeten zich inschrijven bij hun consulaire beroepspost. U vindt hier meer informatie over op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.

Burgers van een lidstaat van de EU die in het bevolkingsregister van een Belgische gemeente zijn ingeschreven, kunnen zich inschrijven op de kiezerslijst voor de Europese verkiezingen. U vindt hier meer informatie over www.europeanelections.belgium.be. Een burger die is ingeschreven als kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt niet automatisch ingeschreven op de kiezerslijst voor de Europese verkiezingen. Hiervoor gelden afzonderlijke procedures. Alle info in onderstaand document.

 

RESULTATEN VERKIEZINGEN

De website van de FOD Binnenlandse Zaken waarop de resultaten zullen worden bekend gemaakt, is geopend: https://verkiezingen2019.belgium.be

Op zondag 26 mei 2019 zullen op deze pagina de resultaten van de verkiezingen worden bekend gemaakt en dit vanaf ongeveer 16 uur. De resultaten van de Europese verkiezingen zullen pas worden bekendgemaakt vanaf 23 uur. 

Je vindt op deze pagina ook de kandidatenlijsten terug, evenals een simulatie van het elektronisch stemmen. 

Voor alle andere praktische info over de verkiezingen van 26 mei kan je terecht op: https://verkiezingen.fgov.be