Gemeente Gemeente Hove

Vernieuwde dienstencentrum Ten Hove feestelijk geopend

Op 1 juni werd ’s avonds onder ruime belangstelling het grondig gerenoveerde dienstencentrum van het OCMW van Hove aan de René Verbeecklaan 3 feestelijk heropend.

Het verouderde gebouw is na een totale make-over een fris, eigentijds, gezellig en functioneel centrum geworden waar Hovenaars terecht kunnen voor een brede waaier activiteiten en diensten. Het dienstencentrum wil met dit uitgebreid aanbod vooral oudere Hovenaars ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Het centrum bestaat al sinds 1990 en is al jaren een vaste waarde in de thuiszorg in Hove en steeds meer mensen vinden er de weg naartoe. Met de vernieuwing van het dienstencentrum maakt het OCMW-bestuur duidelijk dat thuis- en ouderenzorg een belangrijk beleidsthema is.

 

Het was een blije Goedele Breyne, OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken, die het vernieuwde centrum opende: “De infrastructuur van ons dienstencentrum was na ruim 25 jaar uitgeleefd en voldeed niet meer aan de huidige normen. De renovatie maakte het centrum praktischer en eigentijdser en we krijgen nu ook mogelijkheden om onze dienstverlening uit te breiden.” De OCMW-voorzitter benadrukt dat het dienstencentrum een gezellig gemeenschapscentrum moet zijn, waar een lach en een traan kan worden gedeeld, waar Hovenaars levenslang kunnen blijven leren en bewegen en waar mensen zich verbinden met elkaar.

 

Centrumleider Gerda Vos is erg tevreden met het resultaat van de renovatie: “Ons dienstencentrum zal nog meer dan vroeger een plek zijn plek waar Hovenaars graag naartoe komen, waar mensen zich goed kunnen voelen, mekaar kunnen ontmoeten, beter leren kennen en daardoor misschien een stukje zorg voor mekaar opnemen.”

 

Enkele uren vóór de plechtige opening schoven 65 vaste klanten van het dienstencentrum de voeten al onder de fonkelnieuwe tafels voor een heerlijke feestmaaltijd. De reacties op de renovatie waren lovend: fris, dynamisch, modern en smaakvol waren de meest gehoorde adjectieven.

 

Hovenaars zijn elke werkdag tussen 9 en 17 uur van harte welkom in het nieuwe dienstencentrum voor een lekker middagmaal, om een praatje te slaan tussen pot en pint, om er deel te nemen aan allerlei cursussen of aan leuke ontspannende activiteiten. Het dienstencentrum biedt ook een boodschappendienst aan, een vervoerservice voor minder mobiele Hovenaars en je kan er een personenalarmtoestel huren.

Gepubliceerd op  do 08 jun 2017