Gemeente Gemeente Hove

Vernieuwing fietspaden Mechelsesteenweg (fase 2)

Vanaf maandag 2 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van fietspaden langs de Mechelsesteenweg (N1) in Edegem, Hove en Mortsel.

Het gaat om een verderzetting van de vernieuwingswerken die eerder dit jaar al plaatsvonden op de Antwerpsesteenweg/Mechelsesteenweg. De zone die nu wordt aangepakt, loopt vanaf het kruispunt met de Buizegemlei/Jan Frans Gellyncklaan tot aan het kruispunt met de Molenlei/Molenstraat op de grens met Mortsel. De werken worden in acht fases uitgevoerd om de hinder te beperken. Tegen de zomer van 2024 moet de volledige zone klaar zijn. Tijdens de werken blijft op de Mechelsesteenweg steeds verkeer mogelijk in beide richtingen.

Hinder tijdens de werken
Op de Mechelsesteenweg blijft tijdens de werken altijd verkeer in beide richtingen mogelijk. In de zone waar gewerkt wordt, zijn het fietspad, de parkeerstrook en de rechterrijstrook niet beschikbaar. Gemotoriseerd verkeer rijdt over de linkerrijstrook tegen een verlaagde snelheid. Fietsers worden meestal naar het fietspad aan de overzijde van de N1 geleid en fietsen dan tijdelijk in dubbelrichting of ze volgen een plaatselijke omleiding. De bussen van De Lijn blijven hun normale traject over de Mechelsesteenweg volgen, maar haltes in de werfzone worden tijdelijk niet bediend.

Meer informatie
De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/edegem, www.wegenenverkeer.be/hove en www.wegenenverkeer.be/mortsel.

Gepubliceerd op  ma 25 sep 2023