Gemeente Gemeente Hove

Vind een boek dat echt bij je past

Op het einde van het jaar worden we gewoontegetrouw overspoeld met lijstjes. Culturele hoogtepunten in muziek, film, kunst, literatuur,… Nu de ‘officiële’ lijstjestijd voorbij is, is het hét moment om werk te maken van je persoonlijke leeslijst(je).

Alleen… hoe kies je gericht uit zoveel boeken? Mijn Leestipper, een online dienst van de bib, helpt je kiezen uit het grote aanbod!

Mijn Leestipper geeft volwassen leners maandelijks persoonlijke leestips uit de Nederlandstalige fictiecollectie van de bib. De selectie gebeurt op basis van je leesvoorkeuren en je leenhistoriek. Zo wil de bib je nog beter adviseren en inspireren.

Hoe werkt Mijn Leestipper?

Je surft naar mijnleestipper.bibliotheek.be en logt in met je ‘Mijn Bibliotheek’-gegevens. Via een korte vragenlijst geef je op welke onderwerpen je interesseren, wat je belangrijk vindt in een boek, welke (recente en oudere) boeken je goed vond,… De dienst genereert onmiddellijk een leeslijst voor jou en op jouw maat, op basis van je leesvoorkeuren, je leenhistoriek en de collectie van de bib. Hoe meer je gebruikmaakt van de bib, hoe gerichter de suggesties. Elke maand krijg je een nieuwe lading leestips in je mailbox. Je kan meteen de beschikbaarheid controleren in de bib, het aantal pagina’s bekijken, recensies lezen of het boek op je leeslijstje plaatsen. Zo weet je altijd wat te lezen!

Meer info nodig of vragen hierover? Mail naar bibliotheek@hove.be

Gepubliceerd op  vr 15 jan 2021