Gemeente Gemeente Hove

Vragen over de prik? Eén adres: elzzora.be

Een greep uit de veelgestelde vragen over de coronaprik in ons vaccinatiecentrum in de AED Studios in Lint. De volledige vragenlijst staat op elzzora.be.

Hoe weet ik waar en wanneer ik mij kan laten vaccineren?

Je krijgt, als het zo ver is, per brief een persoonlijke uitnodiging om je te laten vaccineren. Daarbij krijg je de optie om te bevestigen, te weigeren, of de afspraak te verplaatsen. Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken. Het is dus onnodig om hiervoor al vooraf naar het vaccinatiecentrum of de gemeentediensten te bellen.

Ik ben mijn uitnodiging kwijt. Wat nu?

Hou je uitnodiging goed bij. Op de dag van je vaccinatie moet je je uitnodiging en je identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Je vindt een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief in Mijn Burgerprofiel. Je kan ook bellen naar 1700 met de vraag je uitnodiging opnieuw op te sturen.

Wat is Mijn Burgerprofiel?

Mijn Burgerprofiel is jouw persoonlijk overzicht van alle overheidszaken, ongeacht of dat nu van de Vlaamse of Federale Overheid is. Je vindt er al jouw gegevens zoals gekend bij de overheid. Als er iets verandert of onjuist is, kan je het melden bij de verantwoordelijke overheidsdienst. Je kan er onder andere informatie zien over jouw diploma’s, groeipakket, renovatiepremie, mobiliteit, gezin,… Ook de eBox overheidsdocumenten kan je via jouw Burgerprofiel raadplegen. Op Mijn Burgerprofiel vind je bovendien jouw persoonlijke COVID-19 vaccinatiegegevens terug. Je meldt aan op Mijn Burgerprofiel via https://burgerprofiel.vlaanderen.be

Kan ik kiezen welk vaccin ik krijg?

Je kan zelf niet kiezen welk vaccin je krijgt. Dat zou het vaccinatieproces alleen maar vertragen. En het is net de bedoeling dat we met zoveel mogelijk zo snel mogelijk gevaccineerd zijn. Pas als meer dan 70 procent van de bevolking gevaccineerd is, kunnen we groepsimmuniteit bereiken. Alle vaccins zijn goedgekeurd door het Europese Geneesmiddelenagentschap. Ze zijn dus allemaal veilig.

Kan ik mij inschrijven op de reservelijst?

Iedereen kan zich via https://www.qvax.be/ inschrijven op een centrale reservelijst. Als een vaccinatiecentrum op het einde van de dag vaccins over heeft, kan het mensen uit die reservelijst oproepen. In ons vaccinatiecentrum wordt geen enkel vaccin weggegooid. Voor elke lege plaats bellen we iemand van de reservelijst op. De QVAX-reservelijst biedt echter geen garantie dat je sneller wordt gevaccineerd.

Alle vragen staan op https://www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-ZORA 

Gepubliceerd op  wo 12 mei 2021