Gemeente Gemeente Hove

Wijziging reisroute buslijnen 91 en 92

De omleiding die gebruikt werd tijdens de werken in de Gellyncklaan wordt bestendigd als officiële reisweg van buslijnen 91 en 92.

Tijdens de werkzaamheden in de Gellyncklaan bekeek ons lokaal bestuur samen met De Lijn de mogelijkheden om buslijnen 91 (Berchem–Mortsel–Hove–Kontich–Waarloos) en 92 (Berchem–Mortsel–Hove–Kontich Station) om te leiden. Om de Vredewijk een alternatief aan te bieden, bleek dat een bediening via de N1 de meeste opties bood met een tijdelijke halte aan het winkelcentrum. Ook via trage wegen die rechtstreeks op de N1 uitkomen, kan men de halte vanuit de wijk bereiken.

Binnenkort volgen werken in de Vredestraat op grondgebied van Hove en Kontich. De gemeenten focussen bij deze heraanleg maximaal op fietsveiligheid, waarbij de rijbaanbreedte wordt geminimaliseerd. Daarom verkiezen de gemeenten Hove en Kontich en De Lijn om de omleidingsreisweg van lijnen 91 en 92 te bestendigen als officiële reisweg. Deze reisweg was ook voorzien bij invoering van het net basisbereikbaarheid. Belangrijk hierbij is dat ook de diensten van Wegen & Verkeer het engagement aangaan om de locatie van de tijdelijke haltes uit te bouwen als toegankelijke halteplaatsen met beveiliging van de oversteekplaats. Om de definitieve haltes op de Mechelsesteenweg gemakkelijker te bereiken, wordt het bestaande voetweggetje tussen Vredestraat en N1 verbeterd en heraangelegd.

Gepubliceerd op  do 01 jun 2023