Gemeente Gemeente Hove

‘Wooncoop’, een nieuw concept op de woonmarkt: digitaal infomoment 30/03/2021

Huur je een woning en wens je op termijn een eigen woning te verwerven? Heb je al gehoord van de mogelijkheid om te huren bij jezelf?

Wooncoop is een nieuw concept op de woonmarkt dat een nieuwe manier van wonen voorstelt. Naast kopen en traditioneel huren, biedt dit een derde mogelijkheid: huren bij jezelf. Op deze manier wil de coöperatie ingaan tegen de torenhoge prijzen op de woningmarkt en ervoor zorgen dat kwalitatief en duurzaam wonen betaalbaar wordt voor iedereen.

Wooncoop is een coöperatie die bouwgronden en renovatiepanden koopt, maar ook woningen verhuurt. Alle huurders zijn aandeelhouder en mede-eigenaar van de coöperatie, waardoor elke huurder een inhoudelijke en juridische betrokkenheid heeft. Zo ben je als huurder ook een stukje eigenaar, zonder de zorgen van het onderhoud van de woonunit en de gemeenschappelijke ruimtes. Iedereen is welkom als huurder in een Wooncoop-project. In het algemeen richt Wooncoop zich tot mensen die een eigen woning willen huren en ruimtes willen delen.

De Woongenoten is een groep geëngageerde burgers die beleggen in betaalbare en kwaliteitsvolle woningen voor kwetsbare groepen. In de Zuidrand willen zij concreet iets doen aan het tekort aan woningen voor kwetsbare inwoners. Daarom zoeken ze geschikte woningen en ethische investeerders, om zo – na opknap en isolatie – betaalbaar te verhuren aan welzijnsorganisaties, die ze op hun beurt verhuren aan hun doelpubliek. Wooncoop heeft de juiste ervaring in huis om De Woongenoten administratief en juridisch te ondersteunen.

Wil je meer weten over dit project? Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur organiseert IGEAN in samenwerking met ons lokaal bestuur een digitale infoavond. Gelieve je in te schrijven via www.igean.be/infoavondwooncoop. Na inschrijving ontvang je een link om deel te nemen.

Gepubliceerd op  di 16 feb 2021