Gemeente Gemeente Hove

Workshops ‘Veilig verkeer’

Wie zich geregeld verplaatst, heeft het vast al opgemerkt: het verkeer wordt altijd maar drukker en ingewikkelder. Het valt niet mee om op de hoogte te blijven van alle (nieuwe) verkeersregels. Daarom biedt de Ouderenadviesraad je drie workshops aan om alles even op een rijtje te zetten.

De eerste workshop (Veilig op een veilige fiets) had plaats in mei. Deze maand volgen er nog twee andere. Deelnemen is gratis. Inschrijven is wel noodzakelijk en kan in het dienstencentrum via tel. 03 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be

  1. De verkeersregels in je buurt

Als weggebruiker word je verondersteld om de verkeersregels correct te kunnen toepassen. In het dagelijks verkeer ervaren we dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Je krijgt de gelegenheid om de verkeersregels nog even te herhalen aan de hand van voorbeelden van veel voorkomende en nieuwe situaties. Een lokale lesgever beantwoordt graag je vragen over specifieke verkeerssituaties in of rond Hove. Donderdag 20 september om 20 uur in het dienstencentrum. In samenwerking met de Fietsersbond.

  1. Rij vaardig

Autorijden wordt elke dag complexer. De evolutie gaat razendsnel: de auto’s, het verkeer en de risico’s veranderen voortdurend. Als bestuurder is het niet altijd even gemakkelijk om hiermee om te gaan. Donderdag 27 september om 14 uur in het dienstencentrum.

Gepubliceerd op  ma 06 aug 2018