Gemeente Gemeente Hove

Zadenbib

Maak je voor het eerst kennis met tuinieren en wil je graag aan de slag met enkele eenvoudig te kweken planten of ben je een doorwgeinterde tuinier die uit is op een bijzonder zaaiexperiment? Misschien wens je dit voorjaar eens wat variatie in je tuin of op je balkon aan te brengen? Breng dan beslis

Lente: het is stilaan weer een feest om in de tuin te zijn en te genieten van al wat -soms schoorvoetend - vanonder het bladerdek komt piepen. Ook is de tijd aangebroken om de eerste groenten voor het nieuwe seizoen te zaaien, evenals de vroege plantjes voor de bloemenborder en de kruidentuin. De zaden daarvoor vind je in de Zadenbib.

De Zadenbib kan je, tijdens de openingsuren, vinden in de 'gewone' bib. Er wordt een heel gamma aan zaden aangeboden, zelf geoogst door hobbytuiniers uit de omgeving. Tot drie zakjes zaad mag je gratis meenemen. Lukt het je om nadien zelf zaad te oogsten, dan mag je zeker een deeltje terug aan de Zadenbib schenken. De Zadenbib heeft geen uitleentermijn en er zijn ook geen boetes. De ontlening is gebaseerd op onderling vertrouwen. Je registreert je ontlening zelf op de aparte tablet. Ook indien je geen gebruiker bent van de bib kan je, mits gratis aanmelding aan de balie, bij de Zadenbib terecht.

Welke zaden in de Zadenbib ter beschikking staan, kan je terugvinden in de catalogus op www.mijntuin.org. Heb je nog vragen, mail dan naar zadenbib.hove@gmail.com. Veel tuin- en ruilplezier!

Gepubliceerd op  di 19 mrt 2019