Gemeente Gemeente Hove

Zesdejaars Rodenbachschool eisen meer Fair Trade en eerlijke lonen

Een dag voor World Fair Trade Day (8 mei) organiseerden de leerlingen niet-confessionele zedenleer uit het zesde leerjaar van de A. Rodenbachschool een betoging met als doel alle leerlingen van de lagere jaren bewust te maken van de levensomstandigheden van kinderen in het Zuiden.

De algemene boodschap was dat de boeren in het Zuiden een eerlijk loon naar werk verdienen. Zo kunnen hun kinderen evenveel kansen krijgen als de leerlingen van de A. Rodenbachschool. Zo luidde de speech van Sten, Simon en Lenn: “Mensen in Afrika werken keihard voor koffiebonen, bananen, suiker en vele andere producten. Als ze hun product willen verkopen, verkopen ze het meestal aan een te lage prijs. We steunen Fair Trade organisaties, zij verkopen koffie tegen een eerlijke prijs. Stop de internationale handelaars met roven: koop Fair Trade koffiebonen, dan ontvangen de boeren eerlijke lonen.”

Na een geweldige voorbereiding werd de betoging op vrijdag 7 mei tijdens de middagspeeltijd een feit. Of zij later terug betogen? Dat zal afhangen van een (h)eerlijke toekomst!

Meer foto's vind je hier.

Gepubliceerd op  vr 07 mei 2021