Gemeente Gemeente Hove

Zie je iets verdachts? Zet het niet op mail, maar bel onmiddellijk 101!

Zie je een verdachte persoon of een verdacht voertuig? Voel je aan dat er iets niet helemaal klopt? Meestal is er dan inderdaad iets niet pluis. Bezorg de politie deze info niet via mail, maar bel onmiddellijk het noodnummer 101 of gebruik de app 112 BE.

Sommige HEKLA-inwoners melden verdachte situaties via het contactformulier op de website, via mail of via sociale media. Uiteraard goedbedoeld, maar deze kanalen zijn hiervoor niet geschikt! Wanneer deze meldingen ontvangen worden, is de verdachte persoon of het verdachte voertuig meestal allang weer verdwenen.

Enkel de interventieploegen staan 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 paraat. Die bereik je alleen via het noodnummer 101 of de app 112 BE. Je komt terecht bij de noodcentrale die rechtstreeks in contact staat met de interventieploegen. Onmiddellijk telefoneren is dus de enige en snelste manier om na te kunnen gaan wat er aan de hand is. Een interventieploeg komt zo snel mogelijk ter plaatse en kan een aantal dingen controleren. Blijkt er toch niets aan de hand? Geen probleem, liever een melding te veel, dan één te weinig.

Wijkbureel politiezone HEKLA opnieuw open op afspraak

Door het coronavirus was het wijkkantoor gesloten. Je kan er nu, net zoals in het hoofdcommissariaat in Edegem, terug uitsluitend terecht op afspraak. Niet-dringende klacht of aangifte? Maak dan een afspraak via www.politiehekla.be of 03 444 00 00.

Gepubliceerd op  vr 15 okt 2021