Gemeente Gemeente Hove

Zuidrand Klassiek! 2023-2024

Zuidrand Klassiek! is een reeks van zeven concerten in zeven gemeenten van de Antwerpse zuidrand, georganiseerd door de Cultuurregio Zuidrand.

Voor de achttiende jaargang van Zuidrand Klassiek! zochten de cultuurdiensten van de zeven deelnemende gemeenten in samenwerking met Orfeoproducties opnieuw een inspirerend, hoogstaand en gevarieerd programma van klassieke kamermuziekconcerten uit.

Zoals steeds wisselen vaste waarden uit de Vlaamse klassieke muziekwereld af met jonge toptalenten. Van Jos Van Immerseel tot Aries Pianotrio, winnaars van de Supernova wedstrijd van Klara in 2020. Van ervaring en klasse tot gedrevenheid en passie. Boeiende en verrassende concerten zijn het alleszins.

Ook de combinaties zijn niet altijd alledaags. Zo krijgen we gitaar en accordeon te horen met het Duo Como, sopraan, viool en harp met het trio Gilu en een kwartet van gitaren met Mozaik Guitar Quartet. Ook het traditionele repertoire met werk van Beethoven (Jos Van Immerseel) en Schubert (Pianotrio Aries) ontbreken niet. Sonoro Strijkkwartet trekt de lijn door tot Shostakovich. De kers op de taart komt van het Collectief Arsys met Tango Sensations.

Meer info staat op www.dezuidrand.be/zuidrandklassiek 

Donderdag 28 september 2023: Mozaik Gitaar Kwartet in de Sint-Jacobuskerk te Borsbeek

Donderdag 26 oktober 2023: Sonoro strijkkwartet in de kerk van O.L.V.-geboorte te Lint

Donderdag 30 november 2023: Collectief Arsys en Daniel Gruselle (bandoneon) in de Heilig Kruiskerk te Mortsel

Donderdag 25 januari 2024: Aries Pianotrio in de Sint-Antoniuskerk te Edegem UITVERKOCHT!

Donderdag 29 februari 2024: Jos Van Immerseel in de Sint-Martinuskerk te Kontich

Donderdag 28 maart 2024: Trio Gilu in de zaal da Capo te Hove

Donderdag 18 april 2024: Duo Como in de Sint-Leonarduskerk te Aartselaar

Gepubliceerd op  vr 01 sep 2023