Gemeente Gemeente Hove

Autodelen

Staat je wagen meer stil dan je lief is of heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Al aan autodelen gedacht? Bij autodelen gebruiken meerdere mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s). Je gebruikt de auto wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. Het bezit van een wagen wordt losgekoppeld van het gebruik, wat handiger maar zeker ook goedkoper is.

In Hove bieden twee partners deelwagens aan: GreenMobility en Cambio.

GreenMobility

GreenMobility is een carsharing provider met 100% elektrische auto’s. Het systeem is flexibel, rijd per minuut, per uur of per dag, afhankelijk van jouw noden. Parking, opladen en verzekeringen, alles is inbegrepen in de prijs. Gebruik de gratis app om een wagen in de buurt te zoeken, te reserveren én te ontgrendelen. Na je rit parkeer je de wagen in één van de parkeerzones van GreenMobility, die je ook terugvindt in de app.

In Hove kan je je GreenMobility deelwagen parkeren op het Sint-Laureysplein, op de parking achter de kerk aan De Markgraaf, in de Kapelstraat en in de Kasteelstraat. De inwoners kunnen de app gebruiken om een wagen te reserveren. Met het invoeren van de kortingscode Hove30 kunnen ze van start gaan met dertig gratis minuten.

Meer info: www.greenmobility.com/be 

Cambio

Dankzij het deelsysteem van cambio hoef je geen auto meer te hebben om er ééntje te gebruiken. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij dag en nacht auto’s klaar staan op een vaste standplaats (aan het station en aan De Markgraaf) voor iedereen die lid is van Cambio. Wie niet elke dag gebruik maakt van een eigen wagen, is vanaf nu beter af met het autodeelsysteem van cambio. Wie bij Cambio aangesloten is, kan een wagen reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Je betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen ten opzichte van een eigen wagen die slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, …) hoeft men zich niks aan te trekken, Cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie geen wagen heeft en er af en toe ééntje nodig heeft, of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

www.cambio.be/hove