Gemeente Gemeente Hove

SpeelsR

SpeelsR is een studiebureau dat   reeds 20  jaar actief is op het marktsegment ‘ontwerpen en realiseren van RECREATIEVE LANDSCHAPPEN’.

Gestart als zelfstandige onder de naam JA-Landscaping heeft het bureau zich langzaam, via enkele overschakelingen en uitbreidingen omgevormd tot een gespecialiseerd studiebureau.

Momenteel vormen we met 3 gespecialiseerde medewerkers, landschaps- en tuinarchitecten, met zowel pedagogische als grafische specialisaties, het team bij uitstek om maximaal rendement te krijgen op de investeringen in ‘speelwaarde’ voor onze klanten.

Hierbij staan waarden als ecologisch verantwoord en duurzaamheid  centraal. Door onze neutrale rol op de markt kunnen we de best mogelijke oplossingen voor onze klanten uit werken. Het begeleiden in het maken van de keuze van speelwaarde, het ontwerpen van  het speellandschap met maximale aandacht voor het bestaande ‘beschikbare ruimte’, het zoeken naar de beste aanbieding en het begeleiden van de procedures en eventueel de bouw zijn de werkterreinen waar we ons het best op voelen.

Bij het ontwerpen en opvolgen van de productie hebben we extra aandacht voor:

 • Geïntegreerd spelen.
 • Herbruik, en gebruik van beschikbare natuurlijke elementen staat centraal in onze methodiek.
 • Alle gebruikte verven zijn kindvriendelijk en hebben een bio-certificaat.
 • Indien we materialen uit Afrikaanse of Aziatische landen aankopen, kiezen we voor leveranciers die onder toezicht staan van onze contact personen.  Zo zijn we zeker dat de productie correct verloopt en de personeelsleden van die bedrijven ook correct behandeld en verloond worden. We controleren extra de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders en hun gezinnen, zodat er zeker geen kinderarbeid plaatsvindt.

SpeelsR adviseert en promoot het gebruik van ecologisch verantwoorde producten. We brengen onze klanten in functie van de aard van het project in contact met de producten en mogelijkheden van bedrijven die eveneens duurzaamheid en fair trade in hun vaandel dragen. Bij vergaderingen, openingen, recepties en voor onze relatiegeschenken doen we een beroep op de producten van de wereldwinkel om zo meer naamsbekendheid te geven aan de gesteunde  projecten.

Bij het ontwerpen wordt er enkel FSC of gelijkwaardig gelabeld hout gebruikt, steeds van inheemse oorsprong. Enkel voor de uitzonderlijk grote constructies wordt ingevoerd FSC hout gebruikt.

Onze  ontwerpen zijn niet alleen maximaal kindvriendelijk maar tevens toegankelijk voor alle kinderen.   

De norm EN 1176-1177 heeft voor het team van SpeelsR geen geheimen meer. Als gast docent en mede opstarter van het gespecialiseerde studiebureau KINDERSPEL behoort het uitvoeren van technische controles en begeleiden van technische processen ook tot het taken pakket van ons bureau.

Onze  klanten zijn zowel te zoeken in het binnenland als in het buitenland (Frankrijk,  Nederland) en zelfs in extremis in Luxemburg, Kosovo, Egypte, Marokko )

Een kleine greep uit onze recente klanten groep :

 • - Technische studiebureaus (Antea -- BUUR – ARA -- Werkgroep VORMGEVING – NOORD - A+ - GRONTMIJ – CRENEAU --  8 OFFICE -- Playful Landscaping –   ……. )
 • - Openbare besturen: zowel gemeenten (Stad Antwerpen – Stad Turnhout – Hechtel Eksel - Stad Lier – Gemeente Hamme – Geel – Knokke -- Zaventem….) als provinciale besturen of boven lokale organisaties  (Prov. Limburg BOKRIJK – Prov. Antwerpen – KEMPENS LANDSCHAP- DE LIJN ..…)
 • - Recreatiedomeinen: (Planckendael -- De ZOO van Antwerpen -- WILDLANDS Emmen --….)
 • - Architecten bureaus (BROECKAERT – VERHEECKE – BERT GOOSSENS – SPEYBROECK …. )
 • - Grote Bouw firma’s (HEYLEN BVBA – ALCLAGRO NV – VERBRUGGEN NV – VAN HOLME – RICK SMITS ….. )
 • - Vzw ’s uit de jongeren en groen sector: (NATUURPUNT -- WERKMAAT -- PLATFORM CANAL – DE ROMA – RATAPLAN - …. – private liefdadigheidsprojecten rond spelen)
 • - Scholen (Willebroek – Hove – Genk – Hasselt --Turnhout -- Opwijk – Antwerpen -- Ruisbroek …..)
 • - Constructeurs’ van speeltoestellen (Velopa – Holzwurm – Spielbau – Van HOLME – MEKANO – MEKANO PLAY – ALL IN ONE --MERRY GO ROUND - ROBINIA INTERNATIONAL Be – ACACIA ROBINIA NL. )
 • - Private bedrijven : projecten van natuur-technische aard (KEMPENS LANDSCHAP - REYNDERS NV – HEYLEN BVBA  …..)
 • - Adviserende functie : (NSGK Nl -- De Speeltuinbende Nl – Kinderspel  -- ….)

Contactgegevens

Adres
Lintsesteenweg 40 2540 Hove
Tel.
03 455 58 58
GSM
0475 41 99 26
E-mail
jo@speelsr.be
Website
www.speelsr.be

Contactpersoon

Ampe Jo