Gemeente Gemeente Hove

Hove Onderneemt!

Contactpersonen: Ann Broothaers (0497 66 33 33), Machteld Hofmans (0478 21 73 83) of Sofie Desmet (03 454 39 01).

Al meer dan 40 jaar is er in Hove een middenstandswerking, georganiseerd door de vereniging Hove Onderneemt!, een hechte kring van lokale handelaars, ambachtslieden, vrije beroepen en ondernemingen. De vereniging bekommert zich, vanuit haar oorsprong als middenstandsvereniging, om de verbinding tussen ondernemers en de dorpsgemeenschap.

Een verfrissend en enthousiast kernteam brengt lokale ondernemers samen en zet Hove op de kaart als bruisende gemeente om te winkelen en te feesten. Denk bijvoorbeeld maar aan de ZomerEnd Feesten, het Belevingsweekend, de Wandeling van de Smaak, de Eindejaarsactie, het Weekend van de Klant, … Allemaal topevenementen georganiseerd door deze vereniging.

Hove Onderneemt! wil de belangen van de leden verdedigen bij het lokaal bestuur en er zorg voor dragen dat ieder lid zijn ondernemerschap zo goed mogelijk kan uitoefenen. Ondernemers van dezelfde gemeente komen soms voor dezelfde problemen te staan. Samen staan ze veel sterker als ze deze in groep kunnen aankaarten bij overheden of grote bedrijven.

Op regelmatige basis komen alle (meer dan 60) leden samen om ideeën uit te wisselen en contacten te leggen. Zo maak je kennis met het grote aantal zelfstandigen in Hove die een zeer groot pallet aan diensten en koopmogelijkheden aanbieden. Deze grote diversiteit aan ondernemers stelt je in staat om in alle vertrouwen te handelen zonder Hove te moeten verlaten.

Leden genieten van meerdere voordelen:

  • Verschillende ontmoetingsmomenten tijdens het jaar met collega-ondernemers
  • Deelname aan de ZomerEnd Feesten is gratis voor leden en er is mogelijkheid om drankbonnetjes, aan voordeeltarief, aan je klanten te geven om te gebruiken aan het MiddenStandscafé. Dankzij o.a. het lidgeld van de handelaars kan de organisatie van deze ZomerEnd Feesten mogelijk gemaakt worden. Het MiddenStandscafé, podium met optredens en vele technische kosten moeten immers betaald worden.
  • Gratis deelname aan de Eindejaarsactie met stempelkaarten. De vereniging schenkt 40 aankoopbons van 25 euro en nog prijzen van deelnemende handelaars.
  • Wij zorgen ervoor dat in Hove het centrum feestelijk verlicht wordt op verschillende momenten tijdens het jaar met onze feestverlichting.

Dit lijstje kan/wordt nog aangevuld met andere al dan niet lokale initiatieven als die zich voordoen of de noodzaak er is.

Het lidgeld bedraagt jaarlijks 150 euro. Na betaling van dit bedrag op bankrekeningnummer BE97 3631 1689 5649 van Middenstandsvereniging Hove Onderneemt! met mededeling ‘lidgeld’ ontvang je een factuur.

Het kernteam probeert met volle moed de ondernemers in onze gemeente te ondersteunen en samen te brengen. Helpende handen blijven nog steeds welkom. Als we de activiteiten ook willen blijven laten delen in deze vernieuwing is hulp/steun meer dan welkom.

Contactgegevens