Gemeente Gemeente Hove

Maison Marie Antwerp

Hovenaar Marie-Emilie Swolfs lanceerde begin februari 2023 Maison Marie Antwerp, een collectie huistextiel die volledig handgemaakt wordt in Hove door middel van ‘upcycling’ van kwalitatieve stoffen.

Maison Marie heeft als missie de afvalberg uit de textielindustrie te minimaliseren door al geproduceerde, ongebruikte stoffen te upcyclen. Upcycling is een term uit de recyclagewereld waarbij reeds geproduceerde materialen of vezels in hun oorspronkelijke vorm worden gebruikt om nieuwe producten mee te maken, om de materialen te herwaarderen.

Marie-Emilie licht toe: “Circulariteit is een belangrijk instrument om koolstofuitstoot, verlies van biodiversiteit en vervuiling aan te pakken. Zo vermindert een efficiënter en langer gebruik van grondstoffen de uitstoot van broeikasgassen.

Handgemaakt, lokaal en sociaal

Marie-Emilie: Al onze ontwerpen zijn uniek en worden handgemaakt in België. De materialen die gebruikt worden, zijn zorgvuldig uitgekozen en kwalitatief. We gaan hiervoor samenwerkingen aan met Belgische bedrijven die stofoverschotten, deadstock, stofstalen,… hebben. We willen ingaan tegen de stroom van massaconsumptie door unieke stuks te produceren om jouw huis nog warmer en vooral duurzaam aan te kleden. Om dit te realiseren zullen we in de toekomst een beroep doen op lokale maatwerkbedrijven. Ook gepensioneerden vinden bij ons een plekje.”

Contactgegevens