Gemeente Gemeente Hove

Breng eens een bezoekje aan de Hovese Zadenbib

Iedereen is welkom in onze zadenbib om gratis zaden mee te nemen van groenten, sierbloemen, tuinkruiden,…

De zadenbib zit boordevol tuininspiratie, van vergeten groenten voor de ervaren tuinier tot lekkere kruiden en zonnige bloemen voor wie nog maar pas kennismaakt met zaaien en tuinieren. Alle zaden die je er vindt, zijn gekweekt en geoogst door hobbytuiniers uit de omgeving.

Het principe van de zadenbib is eenvoudig: iedereen (ook als je geen gebruiker bent van de bib) is welkom om er gratis zaden mee te nemen van groenten, sierbloemen, tuinkruiden, eetbare planten,… In ruil vraagt de bib om zelf geoogste zaden terug te schenken aan de zadenbib. Zo wil de bib de traditie van lokale zaden kweken en delen in ere houden.

De zadenbib vind je, tijdens de openingsuren, in de bib. Je mag een zakje zaden meenemen en planten. Boeken over hoe je dit doet, vind je uiteraard in de bib. Lukt het je om nadien zelf zaad te oogsten, dan kan je een deel ervan binnenbrengen aan de balie. Vergeet niet de soort te vermelden! De zadenbib werkt anoniem, heeft geen uitleentermijn en er zijn geen boetes. De ontlening en werking zijn gebaseerd op onderling vertrouwen.

Met vragen over de zadenbib mail je naar bibliotheek@hove.be. Wij geven dit door aan de vrijwilliger.

https://hove.bibliotheek.be/