Gemeente Gemeente Hove

AchterGlas

AchterGlas is ontstaan toen enkele buren van de Mortselsesteenweg gingen nadenken over een project, met en door de buren, met een kunstzinnige inslag, dat de donkere wintermaanden wat zou doorbreken.

Zo kwam er in februari 2005 de eerste editie van de straattentoonstelling AchterGlas. Gedurende twee weken werden kunstwerken achter de ramen van de buren ’s avonds verlicht. Dit maakte van de straat een lichtbaken en een bijzondere tentoonstellingsruimte.

AchterGlas is ondertussen een tweejaarlijks evenement dat op steeds meer interesse kan rekenen: meer deelnemende kunstenaars, meer uiteenlopende kunstvormen. Met de jaren breidde ook de tentoonstellingsruimte geleidelijk uit. Die omvat nu ook de Sint-Laurentiuskerk, het kerkplein en De Markgraaf.

Bovendien werden steeds meer randactiviteiten ingericht: begeleide wandelingen voor individuele personen en voor verenigingen, een jeugdatelier, een scholenpakket, huisoptredens en dergelijke meer.

Maar AchterGlas is niet alleen een tweejaarlijkse tentoonstelling. De lange voorbereiding zorgt ervoor dat buren intensief samenwerken en een hechte groep gaan vormen. Dat resulteert in activiteiten zoals samen op kunstzinnige uitstap gaan of de handen uit de mouwen steken voor het goede doel.

Contact