Gemeente Gemeente Hove

Wijk-werken

Wijk-werken houdt in dat je klusjes laat uitvoeren door werkzoekenden. Je vergoedt hen met wijk-werkcheques. Zo kunnen wijk-werkers tijdelijke werkervaring opdoen in een laagdrempelige werkomgeving dicht bij huis. ‘Wijk-werken ZORA’ is de organisatie die instaat voor het Wijk-werken in de gemeenten Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wommelgem.

 

Geef eens ervaring cadeau

Met het wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week. Zo doen ze extra werkervaring op. Deze ervaring is goud waard: het is een stap in hun zoektocht naar een duurzame job. 

 

Veel activiteiten mogelijk

Via wijk-werken kan je verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden bij je thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in je school: met wijk-werken kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkingwachter of logistieke hulp bij events doet een beroep op een wijk-werker. Vind je de activiteit die jij wil laten uitvoeren niet terug op de toegelaten Vlaamse activiteitenlijst? Dan kan je vragen of deze activiteit ook kan worden opgenomen.

 

Uniforme aanpak in heel de regio dankzij wijk-werken ZORA

De acht deelnemende gemeenten en de VDAB werken nu samen. Dat zorgt voor een duidelijke en vereenvoudigde administratie. Vanaf nu betaal je naast het jaarlijks inschrijvingsrecht van 7,50 EUR één vaste prijs van 7,45 EUR per wijk-werkcheque voor alle wijk-werkactiviteiten in deze regio. Wil je gebruikmaken van het nieuwe systeem? Of wil je zelf wijk-werker worden? Je vindt alle info op onderstaande website en je kan vanaf 1 maart 2018 terecht in het kantoor van wijk-werken ZORA, Stadsplein 2 in Mortsel van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12 en van 13 tot 16.30 uur (woensdag, donderdagnamiddag en vrijdag enkel telefonisch en op afspraak, tel. 03 450 99 03 of 0490 66 82 94). Indien gewenst komt één van de medewerkers graag op afspraak bij jou ter plaatse.

 

www.vdab.be/wijk-werken