Gemeente Gemeente Hove

De woningpas, jouw digitaal paspoort met informatie en attesten vanuit de overheid

Je wil je woning verkopen of verhuren? Of je plant renovatiewerken? Hier komen heel wat documenten bij kijken. Woningpas bundelt relevante informatie over jouw woning en perceel die bij de overheid gekend is.

Deze info betreft onder andere het EPC-label, aanwezige isolatie, renovatiewerken waarvoor je een premie ontving, relevante bodeminformatie, informatie over de watervoorziening en riolering, de overstromingsgevoeligheid van de woning of het perceel en veel meer.

Woningpas bevat ook een tool waarmee je zelf je energiescore kan berekenen. Ook staat er een overzicht van nodige attesten bij (ver)koop, (ver)huur, (ver)bouw en een overzicht van beschikbare premies voor aanpassingswerken aan de woning.

Kijk dus zeker eens in jouw woningpas. Dit gratis digitaal paspoort, ontwikkeld door de Vlaamse overheid, verzamelt de digitaal beschikbare informatie over je huis nu in één centraal platform. Om de woningpas van je woning te raadplegen meldt je je aan met je eID, federaal token of met de itsme-app op https://woningpas.vlaanderen.be 

De woningpas werd in 2021 gelanceerd, maar nieuw is dat je je woningpas nu ook kan delen! Als eigenaar kan je via een beveiligde link anderen de toelating geven om de woningpas te raadplegen. Zo kan een kandidaat-koper, een kandidaat-huurder, je makelaar of een energiedeskundige zich maximaal informeren voor hij/zij de woning bezoekt.