Gemeente Gemeente Hove

Attest vakantiejob -475 uren

Dit attest kan je niet verkrijgen bij de gemeente, maar moet je zelf afdrukken via de website van de sociale zekerheid. Zorg ervoor dat je je elektronische identiteitskaart bij de hand hebt.

'Student@work' is een onlinetoepassing waarmee je kunt checken hoeveel dagen je nog kan werken tegen verminderde sociale bijdragen.

Op een studentenjob betalen jij en je werkgever minder sociale bijdragen. Dat maakt van werken als jobstudent een interessante manier om geld te verdienen. Maar het aantal dagen dat je tegen verminderde sociale bijdragen mag werken, is beperkt. Je krijgt van de overheid per kalenderjaar een pakket van 475 uren: je 'contingent'. Werk je meer, dan worden de sociale bijdragen weer hoger.

Student@work helpt je in de gaten te houden hoeveel dagen studentenarbeid je nog kunt doen tegen verminderde sociale bijdragen - en voorkomt zo dat je je contingent van 475 uren overschrijdt.

Met Student@work kan je een attest maken voor je werkgever. Daarmee kun je een werkgever tonen hoeveel dagen hij je nog in dienst mag nemen zonder het contingent van te overschrijden.

Student@work geeft je een overzicht van alle studentenjobs waarvoor je een studentenovereenkomst hebt en die je al hebt uitgevoerd.