Gemeente Gemeente Hove

www.waterstoring.be

Water-link lanceerde onlangs een nieuwe website die sneller inzicht verschaft in de storingen in de drinkwaterlevering en rioleringen. Je kan er direct zien of het om een storing of om geplande werkzaamheden gaat.

Met een leidingnet van 2.400 kilometer waterleidingen en 2.000 kilometer rioleringen kan er al eens iets misgaan. Soms is het enkel een huisaansluiting, soms valt een ganse straat zonder water. Dat kan erg vervelend zijn. Defecten aan de rioleringen kunnen ook storend zijn voor de waterafvoer en hebben dikwijls een impact op het lokale verkeer. Dagelijks gebeurt er ook onderhoud aan het leidingnetwerk en de riolering. Om klanten hierover beter te informeren zet water-link nu de nieuwe website www.waterstoring.be in.

Je kan door het invoeren van je adres of door op de grafische kaart te klikken in één keer zien wat er aan de hand is en wat de gevolgen zijn: geen water, ondrinkbaar water, of de herstelling al in uitvoering of gepland is,… Ook de watercontainers of standpijpen die als alternatief drinkwaterpunt geplaatst werden, zijn aangeduid op het stratenplan. Wanneer je een bericht achterlaat op de site ontvang je automatisch een update per mail of sms telkens wanneer de status van het incident wijzigt tot de volledige regularisatie een feit is. De grafische kaart met alle informatie is gebruiksvriendelijk en 24 uur per dag raadpleegbaar. Daarnaast krijg je ook extra informatie en tips om problemen met de binneninstallatie (waaraan water-link weliswaar niet kan verhelpen) zelf op te lossen.

 

Gepubliceerd op  wo 14 mrt 2018