Gemeente Gemeente Hove

BKO De Mikado

De buitenschoolse kinderopvang is een gemeentelijk initiatief onder toezicht van Kind & Gezin. De kinderen worden er in een huiselijke sfeer opgevangen en begeleid door een gemotiveerd en opgeleid team van begeleiders.

De voor- en naschoolse opvang gebeurt in drie leeftijdsgroepen. Onze 'kadeekes'' tot en met het tweede kleuterklasje spelen in het ‘Kleuternestje’ op het gelijkvloers. De kinderen van het derde kleuterklasje en het eerste leerjaar, onze 'Pagadders', beschikken over een ruimte aan de andere kant van de benedenverdieping. Beide ruimten zijn enkel gescheiden door een grote kastenwand. Onze 'Rappers', kinderen vanaf het tweede leerjaar, kunnen zich uitleven in de ruimten op de eerste verdieping. Verder is er nog een aparte huiswerkruimte en een rustige ruimte waar alle kinderen vanaf het tweede leerjaar gebruik van kunnen maken.

Rondom het gebouw is een ruime buitenspeelruimte voorzien. In de centrale hal is de balie gelegen, waar je met al je vragen terecht kan bij de coördinator of de begeleiders.

Elk kind is in de opvang gratis verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

Het initiatief voor buitenschoolse kinderopvang staat in voor het vervoer van en naar school, met een rij of een busje.

Omdat de begeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang gezonde voeding belangrijk vinden, krijgen de kinderen fruit of een gezonde koek. Men hoopt hiermee de kinderen die naar de opvang komen een gezonde voedingsgewoonte aan te leren.

De laatste twee weken van juli is De Mikado gesloten. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar sluit de opvang voor een week.

Voor informatie over kostprijs, betaling en inschrijving (zie ook onderstaande documenten) kan je terecht in het gebouw voor buitenschoolse kinderopvang aan de Onderwijsstraat 21 (op de site van de A. Rodenbachschool).

Andere initiatieven voor kinderopvang in Hove: