Gemeente Gemeente Hove

diftar

In maart 2016 is de gemeente Hove overgestapt van een ophaling die vergoed werd per volume en geschiedde met zakken naar een ophaling met weging met behulp van afvalcontainers en dit voor de fracties gft+ en huisvuil. Naar deze invoering werd vaak verwezen met de term 'diftar', wat de afkorting is van gedifferentieerde tarieven. Zo betaal je meer voor 1 kg huisvuil als voor 1 kg gft+.

Webformulier diftar om een container aan te vragen, te wisselen of op te zeggen:

GRATIS INFOLIJN IGEAN: tel. 0800 146 46

Diftar-container vol? Bied een piekzak aan!

Had je een feestje? IGEAN schenkt gratis piekzakken om het afval dat niet meer in je huisvuilcontainer past toch aan te bieden.
Als je afval niet in je DIFTAR- container kan, zijn er twee mogelijkheden:- je bergt het afval tijdelijk op en je geeft het de volgende keer mee
- je maakt uitzonderlijk gebruik van een piekzakDeze speciale huisvuilzakken kunnen 2 werkdagen voor de ophaling aangevraagd worden op het gratis nummer 0800 1 46 46. Ze moeten naast de volledig gevulde huisvuilcontainer voor ophaling worden aangeboden. De piekzak wordt tijdens de ophaling net als je container gewogen en het gewicht wordt aangerekend via je provisierekening. Piekzakken die niet in combinatie met een volle huisvuilcontainer worden aangeboden, zullen niet worden opgehaald.


Er gelden verschillende regels per gemeente:

- Brecht: max 3 aanvragen per jaar, max 4 zakken per keer
- Essen: max 3 aanvragen per jaar, max 4 zakken per keer
- Hove: max 3 aanvragen per jaar, onbeperkt in aantal
- Lint: max 3 aanvragen per jaar, onbeperkt in aantal
- Stabroek: max 3 aanvragen per jaar, onbeperkt in aantal
- Wuustwezel: max 3 aanvragen per jaar, max 4 zakken per keer